English | Български | Пишете ни 
13 МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ
Керана Ангелова
Диян Русев
Йорданка Ананиева
Борислав Чакринов
Христо Димитров – Хиндо
Йорданка Ингилизова
Георги Дюлгеров
Керана Ангелова
Керана Ангелова е родена в странджанското село Бродилово, но казва, че Бургас, където живее от 1971 г., е единственият град за обитаване, пресъздаване, чувстване. Има педагогическо образование. Била е учител, от 1979 г. работи в различни бургаски училища, най-дълго - в СОУ „Петко Росен“. Има стаж на програмен ръководител и журналист. Автор е на поетични и прозаични книги, сред които „Подземна река”, „По-беззащитни глухарчета”, „Видения”, „Зана. Папазини”, „Елада Пиньо и времето”, „Вътрешната стая”. Носител е на множество литературни награди.
Диян Русев
Диян Русев е роден през 1978 г. в Севлиево, където завършва гимназия с профил художествен дизайн. През 2003 г. получава диплома по актьорско майсторство и кукли от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Специализира тв операторство в Канал 3 през 2005г.
От 6 г. живее и работи в Бургас, където е актьор в Държавния куклен театър. Занимава се с дублажи на филми, озвучава Доналд Дък на „Дисни” за България, ”Рататуи” и др.
Автор е на документалните филми “Ракията на дядо” /2005/
и “Случка с мечка” /2008/, за който става първият носител на наградата на публиката “Сребриста чайка” от конкурса за късометражен филм на „Jameson” в рамките на 6-ия „София филм фест на брега”.
Йорданка Ананиева
Йорданка Ананиева е завършила психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски” през 1988 г., има допълнителна квалификация по Управление и изпълнение на проекти, включително сертификат от International Training Services-London.
Хоноруван преподавател по „Организационна психология” в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас. Работила е по специалността си във фирма “Промет” и СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, където временно е изпълнявала и длъжността директор. Член е на дружеството на психолозите в България.
Заема поста зам.-кмет по образование, култура и вероизповедания в община Бургас от ноември 2007 г.
С удоволствие гледа български филми, харесва кино със социална насоченост.
Борислав Чакринов
Борислав Чакринов е роден в Плевен през 1961 г. Завършва театрална режисура във ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов” през 1985 г. Работи като режисьор в Сливен, театър “София”, Малък градски театър “Зад канала”, Народния театър “Иван Вазов”. От 1998 г. е директор на Драматичен театър “Адриана Будевска” - Бургас.
Има реализирани над 100 постановки в България и извън страната.
Христо Димитров – Хиндо
Христо Димитров – Хиндо е роден в Котел през 1953 г. Завършва морското училище в Бургас, учи по малко българска филология, фотография, даже операторско майсторство в Лодз. В крайна сметка се дипломира във ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов” през 1983 г. Съсценарист е на игралния “Сляпа събота” /1987/ заедно с Панайот Панайотов и Светослав Овчаров. Актьор в “Рапсодия в бяло”, оператор и съсценарист с Теди Москов на “Преводачката на черно-бели филми”. Заснел е документалния “Тишина в Камбоджа” /1992/, въртян по телевизиите около 50 пъти.
Йорданка Ингилизова
Йорданка Ингилизова завършва българска филология във ВТУ “Св.Св. Кирил и Методий” през 1980 г. Автор на книгите “Кинематографът в Бургас, 1895-1944” /1999/ и “Биографичен романс за Нуни Нанев” /2001/. Журналист е във вестник “Черноморски фар”, където от 1994 г. до 2004 г. списва единствената по рода си в българския печат страница “Киносалон”. Има публикации в местни и национални медии, в това число и списание “Кино”.
Основава дискусионен клуб “Киноенигма-ЧФ”, в края на 90-те организира в Бургас със съдействието на Георги Дюлгеров панорами на български игрални и документални филми. Пълномощник на “София филм фест” от създаването на “София филм фест на брега” през 2003 г.
Георги Дюлгеров
Председател на журито

Проф. Георги Дюлгеров е роден през 1943 г. в Бургас. Завършва кинорежисура във ВГИК, Москва /1970/. Преподавател по кинорежисура в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Член на Европейската филмова академия.
Инициира и участва във всяко издание на “София филм фест на брега” - от 2003 г. насам.
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by