English | Български | Пишете ни 
06.03. - 19:00,
Euro Cinema

Режисьор:  Дени Коте
Оператор:  Жозе Десайе
Сценарист:  Дени Коте
Продуцент:  Дени Коте , Стефани Морисет
В ролите:  Ев Дюрансо , Норман Левек , Лоран Люка
Продукция:  Nihilproductions
Световен разпространител:  Funfilm Distributions Inc.
СВЕТОВЕН ЕКРАН
Ахил и костенурката
Жена на мечтите
Завържи жълта панделка
Това, което иска
Цветовете на страстта
Това, което иска
Elle veut le chaos
All that She Wants
Канада , 2008, 106 мин, черно-бял
Награди:  Локарно 2008 - "Сребърен леопард" за режисура

В селце в провинция Квебек Корали живее сама с баща си след като психически нестабилната й майка неочаквано изчезва. Измъчена, уязвима, крехка, мрачна, младата жена се скита из околността, където времето сякаш е спряло. Тя се стреми към уединение, за да може да мисли на спокойствие и много рядко говори. Обсебен като нея от изчезването на жена си, баща й е неспособен да й помогне. Той не успява да се грижи за семейството си и така неволно я подтиква към проституция. Потънала в ежедневието си – което се състои предимно от дълги поредици съновидения, Корали се среща с неколцина въоръжени гамени, две рускини проститутки и Пиеро, бивш затворник, тайно влюбен в нея, който живее в нейния дом. Всички тях ги гложди безпокойство и изпитват трудности да се оправят в тази анонимна част на страната. Бедността, насилието в света, управляван от мъжете, и липсата на майчина опора правят живота непоносимо болезнен за младата Корали, която непрестанно търси решения и ново начало.

Заснет в черно и бяло, Това, което иска е в пълна хармония с избрания визуален стил. Старателно изпипани композиции, бавни панорамни кадри, контрасти на светлината, монохромност – всичко това засилва изображението както на жителите на селото, така и на природата. Самата тя е използвана не толкова декоративно, колкото като основен протагонист и разкрива самотата на тези интровертни герои, чийто език – селски диалект от провинция Квебек – сякаш още повече ги изолира от останалия свят. Потискащата атмосфера някъде между насилието и уязвимостта, създадена от силно напрегнати герои, се превръща и в лайтмотива на най-новия филм на Дени Коте.

Дени Коте
Канадски режисьор, роден през 1973 г. в Ню Брунсуик. Учи изкуство и кино в колежа „Ахунтсик“ в Монреал. След като се дипломира, снима късометражни игрални филми и есета със символични бюджети. Успоредно със заниманията си с кино той менажира музикални групи, организира шоупрограми и пише критика в монреалския седмичник „Ici Montreal“.
2005  Блуждещи състояния
2007  Нашият личен живот
2009  Това, което иска
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by