English | Български | Пишете ни 
15.03. - 19:00,
Дом на киното

16.03. - 22:00,
Дом на киното

Режисьор:  Кетан Мехта
Оператор:  Рали Ралчев , Христо Бакалов
Музика:  Сандеш Сандиля
Продуценти:  Дийпа Сахи и Ананд Махенру
Сценарий:  Кетан Мехта , Санджив Дута
В ролите:  Рандип Худа , Нандана Сен , Джим Бьовен
Продукция:  Maya Movies Pvt Ltd /Infinity Filmed Entertainment India
СВЕТОВЕН ЕКРАН
Ахил и костенурката
Жена на мечтите
Завържи жълта панделка
Това, което иска
Цветовете на страстта
Цветовете на страстта
Rang rasiya
Colours of Passion
Индия , 2008, 130 мин, цветен

Едновременно поразително красив и смел, най-новият филм на Кетан Мехта описва живота на великия индийски художник Раджа Рави Варма в неговата ранна младост под покровителството на царя на Керала в средата на ХІХ в. и по-късно през годините в британски Бомбай, където постига огромен успех. Тук геният полага основите на модерното индийско изкуство, помага с вдъхновението си на движението за независимост и със своите изображения на индийски богове и богини участва в раждането на индийското кино. Най-напред обаче той трябва да открие своята муза, която се явява в лицето на великолепната Суганда. Варма е омаян от прелестта на своя модел и това обаяние прелива в гореща, окъпана в цветове любов, отразена в живописта на художника. Религиозните посредници на властта виждат опасност във все по-еротичните творби на Варма и го изправят пред британски съд, за да бъде съден за богохулство.
Цветовете на страстта предлага не само вълнуващ и задълбочен поглед към повратен момент от историята на Индия, но и поставя въпроса за свободата на художника в съвременното общество.

Кетан Мехта
Индийски режисьор, роден през 1952 г. в Гуджарат. Завършва кинорежисура в Индийския филмов институт. Снимал е 6 игрални филма, 7 документални и един ТВ сериал. Неговите филми са прожектирани на престижни кинофестивали по цял свят и са отличени с множество награди. Най-новият му филм Цветовете на страстта е заснет от българските оператори Рали Ралчев и Христо Бакалов, които се радват на международно признание.
1980  Bhavni bhavai
1984  Фестивалът на огъня
1985  Люто ястие
1993  Мая
2005  Въстанието: Балада за Мангал Пандей
2008  Цветовете на страстта
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by