English | Български | Пишете ни 
12.03. - 19:00,
Френски културен институт

Режисьор:  Томас Чулей
Оператор:  Томас Чулей
Сценарист:  Томас Чулей
Продуцент:  Томас Чулей
Музика:  Марин Казаку
С участието на:  Костица, Мария, Александра и Алекси Ахир
Продукция:  Europolis Film/Ciulei Films
Световен разпространител:  Ciulei Films
ДОКУМЕНТАЛНА ПРОГРАМА - КОНКУРС
Sounds Like Teen Spirit: A Popumentary
Айзенвурцен - планински мюзикъл
Английският хирург
Дресьорът на бръмбари
Летци над Амазония
Мостът на цветята
Рене
Семената на лятото
Сляпа любов
Среща при Айфеловата кула
Мостът на цветята
Podul de flori
The Flower Bridge
Румъния-Германия , 2008, 87 мин, цветен
Награди:  Трансилвански фестивал 2008 - "Най-добър румънски филм"

Костица Ахир отглежда трите си деца в село Акуи, република Молдова. Преди три години жена му е заминала за Италия, за да търси работа, и оттогава не се е връщала. Нужни са й пари, за да ремонтира къщата и да изпрати децата да учат в добро училище. Трябвало е да се върне две години след заминаването си, но все още я няма. Бащата на децата – Костица, преживява трудно. Работата в скромната семейна ферма е тежка, но освен с нея той трябва да се справя и с ролите си на майка и на баща. Семейството е сплотено, но животът е труден и за децата. Те помагат у дома, грижат се за козите и гъските, сеят. А въпросите около завръщането на майка им стават все повече и повече.
Този деликатно състрадателен и красиво композиран документален филм, заснет между януари и април 2007 г., използва елементи на игралното кино в повествованието и изображението, чрез които създава сцена, на която героите интерпретират сами себе си.

Томас Чулей
Румънски режисьор, роден през 1965 г. в Букурещ. През 1979 г. заминава за Ню Йорк, където учи фотография в Школата по визуални изкуства. През 1990 г. учи документалистика в Университета за телевизия и кино в Мюнхен. През 1992 г., завършва кинофакултета на Нюйорския университет. Между 2003 и 2007 г. продуцира документални и игрални филми, спечелили многобройни награди.
2008  Мостът на цветята - док.
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by