English | Български | Пишете ни 
06.03. - 23:00,
Дом на киното

Режисьор:  Зигфрид
Оператор:  Венсан Бюрон и Ерве Лод , Зигфрид
Продуцент:  Жан Казе
Музика:  Зигфрид
Сценарий:  Зигфрид
В ролите:  Нагуиме Бендиди , Елоди Буше , Лу Кастел , Абдел Хуари , Антоан дю Мерл , Брус Майърс , Жерар Томасен , Рошди Зем
Продукция:  Cine Valse/ Initial Productions/Le Studio Canal +
Световен разпространител:  Rezo Films
ЗИГФРИД
Ада
Киногама 1: Изток
Киногама 2: Далечният изток
Луиз (Втори дубъл)
Санса
Луиз (Втори дубъл)
Louise (Take 2)
Louise (Take 2)
Франция , 1998, 103 мин, цветен

Парижка история за Луиз и нейните приятели. Те прекарват времето си в метрото – играят, обичат се и нарушават законите. Луиз се запознава случайно с Реми, бездомен женкар с неизчерпаем запас от сваляшки номера и самоуверен чар. Срещата между двамата внася известна “романтика” в жестокия им свят. За разлика от своите приятелчета Луиз има къде да се прибере, но е привърженик на някаква своя си теория, че адреналинът в реалния живот идва от дребните престъпления и рисковете на улицата. Бандата се подвизава в града, Луиз е арестувана и може би преживява психичен срив от раздвоението между това, което е в действителност, и онова, което иска да бъде.
Филм за днешната младеж, за хората, живеещи в периферията на обществото, в потискащия, ала поетичен свят на парижкото метро.

Зигфрид
Siegfried
Френски режисьор и музикант, роден през 1973 г. Автор на оригиналната музика за няколко европейски и руски филма. Неговият пръв късометражен филм La Faim (1996) е показан на кинофестивала в Кан, а първият му игрален филм Луиз (Втори дубъл) (1998) има световно разпространение. През 2003 г. заснема втория си игрален филм Санса (2003), който печели Наградата на Младото жури на Фландърския фестивал и участва в конкурсната програма на София Филм Фест 2004 г.
1998  Луиз (Втори дубъл)
2003  Санса
2007  Ада
2008  Киногама 1: Изток
2008  Киногама 2: Далечният изток
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by