English | Български | Пишете ни 
08.03. - 22:30,
Дом на киното

19.03. - 20:30,
Френски културен институт

Режисьор:  Зигфрид
Оператор:  Венсан Бюрон , Зигфрид
Продуцент:  Жан Казе , Жюли Фламен
Музика:  Зигфрид , Иври Гитлис
Сценарий:  Зигфрид
В ролите:  Рошди Зем , Иври Гитлис , Ема Суарес , Валентина Черви
Продукция:  Vagabondages Co./Initial Production/Mate Production
Световен разпространител:  Films Distribution
ЗИГФРИД
Ада
Киногама 1: Изток
Киногама 2: Далечният изток
Луиз (Втори дубъл)
Санса
Санса
Sansa
Sansa
Франция-Испания , 2003, 116 мин, цветен
Награди:  Кан 2003 - "Четиринайсетдневка на режисьорите"

Авантюристичен и напълно съвременен, Санса проследява пътешествията на едноименния герой, вечно жаден за вино, жени, песни и движение. Санса винаги е на път; неговата монументална неспокойност го води по улиците на Европа, Африка и Япония. Предизвикалият голямо възхищение първи игрален филм на сценариста и режисьор Зигфрид Луиз показва фантазиите и изживяванията на млада жена, която обикаля из Париж. Тази "втора глава" ни показва криволичещите пътеки, по които поема нейният мъжки вариант.

"Санса е странстващ иконоборец, оглеждащ тълпите, които среща, с очите на художник, попивайки лице след лице. Винаги остроумен и словоохотлив, Санса се присламчва към най-различни компании, а след това с лекота се отървава от тях. Запознаването му с цял куп местности и техните обитатели често пъти е съвсем кратко, но едно приятелство спира неговия устрем. На няколко места той среща Клик – превъзходен цигулар и диригент. По-възрастният мъж е сродна душа – познавач на красотата и красноречието – и единственият, който дава основателен повод на Санса да направи пауза в своите пътешествия."

Димитри Ейпидес

Зигфрид
Siegfried
Френски режисьор и музикант, роден през 1973 г. Автор на оригиналната музика за няколко европейски и руски филма. Неговият пръв късометражен филм La Faim (1996) е показан на кинофестивала в Кан, а първият му игрален филм Луиз (Втори дубъл) (1998) има световно разпространение. През 2003 г. заснема втория си игрален филм Санса (2003), който печели Наградата на Младото жури на Фландърския фестивал и участва в конкурсната програма на София Филм Фест 2004 г.
1998  Луиз (Втори дубъл)
2003  Санса
2007  Ада
2008  Киногама 1: Изток
2008  Киногама 2: Далечният изток
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by