English | Български | Пишете ни 
08.03. - 14:00,
Дом на киното

10.03. - 21:00,
Euro Cinema

11.03. - 20:30,
Одеон

12.03. - 23:00,
Дом на киното

Режисьор:  Сергей Дворцевой
Оператор:  Йоланта Дилевска
Сценарист:  Сергей Дворцевой , Генади Островски
Продуценти:  Карл Баумгартнер, Валери Фишер, Гулнара Сарсенова, Булат Галимгереев, Сергей Мелкумов, Елена Яцура,
В ролите:  Асхат Кучинчиреков , Самал Еслямова , Ондасин Бесикбасов
Продукция:  Pandora Films/Cobra Film/Eurasia Film/Film Co. Slovo/CTB Filmproduction/Filmcontract/Pallas Film
Световен разпространител:  The Match Factory
РУСКО КИНО
Изчезналата империя
Муха
Пленен
Тюлпан
Хартиеният войник
Тюлпан
Тюльпан
Tulpan
Германия–Швейцария–Казахстан–Русия–Полша , 2008, 100 мин, цветен
Награди:  Кан 2008 - "Награда в програма „Особен поглед”" ; Карлови Вари – Наградите в програма „На Изток от Запад” и за най-добър азиатски филм; Цюрих – Голямата награда; Котбус – Специална награда; Номинация от Европейската филмова академия за Европейско откритие на годината

Аса вече е приключил задължителната военна служба, но красивата му военна униформа все още е най-хубавата дреха, с която потегля да ухажва миловидната Тюлпан. Аса живее традиционния живот на номадите заедно със сестра си, нейния съпруг и децата им. Всички очакват младежът да стане независим, да си направи своя юрта и да започне да отглежда свое стадо. Но за да започне сам да си изкарва хляба, той трябва най-напред да се ожени. Понеже девойките в района са кът, посещението в юртата на Тюлпан е много важно. Сватовникът твърди, че Тюлпан е идеална за Аса. След специална среща с родителите на девойката горкият Аса разбира, че Тюлпан не иска да се омъжи за него, понеже ушите му са някак големи и стърчат. Младежът не се отказва обаче и продължава да мечтае за живот насред необятните степи, който може и да не се осъществи така, както той си го представя. Освен изпъстрения с хумор разказ, този очарователен филм предлага великолепни екзотични гледки от казахската степ, където Аса и неговият приятел – сватовникът, се мотаят с едно много странно превозно средство, покрито със снимки на голи жени.

Сергей Дворцевой
Sergey Dvortsevoy
Сергей Дворцевой е роден през 1962 г. в Чимкент, Казахстан. Завършва школа за летци в Украйна и Радиотехническия институт в Новосибирск. Работи в „Аерофлот” и по-късно е приет във Висшите курсове за сценаристи и режисьори в Москва. Дворцевой прави много късометражни и документални филми, отличени на важни международни фестивали на документалното кино, включително в Лайпциг и Ньон. Неговите филми предлагат смесица от натурализъм и поезия, но той се интересува най-вече от вярното обрисуване на реалния живот. Тюлпан е неговият игрален дебют.
1997  Щастие - док.
1998  Ден за хляб - док.
2004  В мрака - док.
2008  Тюлпан
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by