English | Български | Пишете ни 
09.03. - 20:30,
Одеон

12.03. - 13:00,
Люмиер

Режисьор:  Дамян Козоле
Оператор:  Алес Белак
Сценарист:  Дамян Козоле
Продуцент:  Даниел Хочевар
Музика:  Игор Леонарди, „Патетико” и „Лайбах”
В ролите:  Деян Спасич , Марюта Сламич , Петер Мусевски
Продукция:  Vertigo/Emotionfilm
Световен разпространител:  MDC International GmbH
БАЛКАНСКИ КОНКУРС
Завинаги
Моят Марлон и Брандо
Ничий син
Поправка
Сняг
Сълзи за продан
Турнето
Завинаги
Za vedno
Forever
Словения , 2008, 82 мин, цветен
Награди:  Словенски кинофестивал 2008 - "Награда за женска роля" на Марюта Сламич

Филмовият разказ в Завинаги се развива в почти реално време – в рамките на два часа и половина една нощ. Ставаме свидетели на онова, което се случва зад вратата на един апартамент: адските психологически моменти в отношенията на двама души, при които тънката граница между любов и омраза се изпарява. Таня и Маре са женени от пет години. Както често се случва, пред света двамата изглеждат напълно щастливи заедно. Връзката им обаче е на ръба да се разпадне. Часът е три и половина през нощта в петък и мъжът на Таня оставя ключовете на вратата, за да може тя да звънне, когато се върне. Вместо да си легне да спи, Маре започва да разпитва жена си. Отначало ревността му намира израз в
най-странни приумици, но после идва ред и на различни унижения, дори насилие. Но когато пристига полицията, жената е неспособна – или не желае – да свидетелства срещу мъжа си. Играта за надмощие продължава, а диалогът умело разкрива интимните тайни на този брак.

Дамян Козоле
Damjan Kozole
Словенски режисьор, роден през 1964 г. в Брезице, Югославия. Прави първия си игрален филм на 22 години. Нискобюджетният му дебют Фаталният телефон е сред първите независими филми, направени в бивша Югославия. Резервни части печели няколко международни награди и участва в конкурсната програма на Берлинале ‘03. Следващият му филм Трудът освобождава печели Голямата награда във Валенсия през 2006 г.
1986  Частен телефон
1988  Ремингтон
1997  Стереотип
2000  Порно филм
2003  Резервни части
2004  Погледи от Европа – новелата “Европа”
2005  Свободата да работиш
2008  Завинаги
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by