English | Български | Пишете ни 
09.03. - 18:30,
Дом на киното

10.03. - 16:00,
Дом на киното

11.03. - 18:30,
Одеон

Режисьор:  Сандра Гуглиота
Оператор:  Лусио Бонели
Сценарист:  Сандра Гуглиота
Продуцент:  Виктор Крус
Музика:  Себастиан Ескофет
В ролите:  Герман Паласиос , Ана Челентано , Наталия Орейро
Продукция:  El Angel Films/Fieber.Film/16M
Световен разпространител:  Primer Plano Film Group
МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС
Бахтало (Късмет!)
Възможен живот
Дзифт
Есен
Кумбийска връзка
Лечителката
На баща ми
На сушата
Най-щастливото момиче на света
Сънища призори
Франклин
Чико
Възможен живот
Las vidas posibles
Possible Lives
Аржентина-Германия , 2007, 76 мин, цветен
Награди:  Локарно 2007 - "Конкурсна програма"

Карла и Лусиано са истински щастлива влюбена двойка. Една сутрин Лусиано, който е геолог, заминава в командировка и сякаш се изпарява във въздуха... Разтревожената съпруга не успява да открие и следа от него и тръгва към селцето в Патагония, където би трябвало да е отишъл. Там тя се запознава с Луис, който досущ прилича на Лусиано, но е посредник на недвижими имоти и е женен. Убедена, че този човек е нейният съпруг, Карла опитва какви ли не стратегии да се сближи с него. Но мъжът не я разпознава. Младата жена не иска да признае, че навярно този човек е напълно чужд и продължава да си мисли, че това е нейният съпруг. Дали това е краят на тяхната връзка или началото на друга? Във Възможен живот водите са съвсем размътени. Къде е мъжът, когото жената така отчаяно търси? Дали е жив? Кой е този непознат, който толкова прилича на него, но е женен за друга и дали се прави, че не я познава?
Заснет предимно в Патагония, във Възможен живот се редуват кадри от необятните снежни равнини, изразяващи самотата на Карла, и интериорни сцени, в които героите са снимани в близък план и полумрак. Играта на главните актьори Герман Паласиос и Ана Челентано придава на филма плътност, която не позволява на зрителя да се откъсне дори и за миг от тази повече от загадъчна история. Внимателно композираната музика използва наситени звуци, с които се подсилва ледената атмосфера на филма и още
по-дълбоко се подчертава загадъчността на събитията, гледани през погледа на Карла. Поглед, дотам замъглен от надеждата и желанието да открие любимия си, че я прави неспособна да възприеме реалността такава, каквато е.

Сандра Гуглиота
Аржентинска режисьорка, родена в Буенос Айрес през 1969 г. Следва в „Escuela Nacional de Experimentacion y Realizacion Cinematografica” в Мадрид. Кариерата й в киното започва като продуцент на независими и документални филми за телевизията. Късометражният Нощи на тавана участва в игралния Кратки истории І, а първият й игрален филм Щастлив ден е отличен в Берлин с наградата на критиката „Калигари” и специалната грамота „Дон Кихот”. Участвала е в програмите на най-важните кинофоруми в света, сред които фестивалите в Торино, Лондон, Карлови Вари, Мелбърн, Сао Пауло и Париж. Възможен живот е вторият й игрален филм.
2002  Щастлив ден
2007  Възможен живот
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by