English | Български | Пишете ни 
12.03. - 21:00,
Дом на киното

13.03. - 16:00,
Дом на киното

14.03. - 16:30,
Одеон

Режисьор:  Джералд Макмороу
Оператор:  Бен Дейвис
Сценарист:  Джералд Макмороу
Продуцент:  Джеръми Томас
Музика:  Джоуби Талбът
В ролите:  Ева Грийн , Раян Филип , Сам Райли , Бърнард Хил , Джеймс Фокнър , Арт Малик , Сузана Йорк
Продукция:  HanWay Films/Recorded Picture Co./U.K. Film Council/Film4
Световен разпространител:  Contender Films
МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС
Бахтало (Късмет!)
Възможен живот
Дзифт
Есен
Кумбийска връзка
Лечителката
На баща ми
На сушата
Най-щастливото момиче на света
Сънища призори
Франклин
Чико
Франклин
Franklyn
Franklyn
Великобритания , 2008, 95 мин, цветен

Освежаващо амбициозен за дебютен британски игрален филм, Франклин е градска приказка, която успешно съчетава находчиво разказване и наситена визия. Действието във филма се развива между съвременен Лондон и футуристичния град Междувременно, където властва религията. Лентата проследява съдбите на четирима герои: Джонатан Прийст – атеист, доброволец за поддържане на обществения ред, който се е заклел да отмъсти на водача на град Междувременно; Емилия – привилегирована млада художничка, чиито трудни взаимоотношения с майка й подхранват цинизма и депресивността й; Майло – чувствителен младеж, който страда от любовна мъка, и Питър – дълбоко религиозен човек, дошъл в Лондон да търси изгубения си син, измъчен ветеран от войната в Залива.
С умелото движение на разказа между световете на „действителното” и „въображаемото” сценаристът и режисьор Джералд Макмороу успешно изследва взаимоотношенията между любовта, фантазията и вярата.
Най-новият проект на продуцента Джеръми Томас след дълга поредица филми на големи режисьори, Франклин е и много лондонски филм, в който дръзко и оригинално се използват интересни места в метрополиса.

Сандра Хебрън

Джералд Макмороу
Британски режисьор, роден през 1970 г. в Лондон. В киното дебютира през 2002 г. с късометражния Трагик Х. Филмът печели наградата ТСМ на Лондонския филмов фестивал и е показван на Берлинале и на фестивала „Трайбека” в Ню Йорк. Франклин е първият игрален филм на Макмороу.
2002  Трагик X
2007  Франклин
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by