English | Български | Пишете ни 
13.03. - 18:30,
Дом на киното

14.03. - 12:00,
Дом на киното

14.03. - 21:00,
Френски културен институт

Режисьор:  Дрор Захави
Оператор:  Карл Кошник
Сценарист:  Идо Дрор , Йонатан Дрор
Музика:  Миша Сегал
Продуценти:  Зви Шпилман и Хайке Виле-Тим
В ролите:  Шреди Джабарин , Хили Ялон , Шломо Вишински
Продукция:  Comme des Cinemas/Kansai Television Corp./Bitters End/Sponge Ertentainment/ARTE France Cinema/Coin Film/WDR-Arte
Световен разпространител:  RELEVANT FILM Produktionsgesellschaft mbH
МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС
Бахтало (Късмет!)
Възможен живот
Дзифт
Есен
Кумбийска връзка
Лечителката
На баща ми
На сушата
Най-щастливото момиче на света
Сънища призори
Франклин
Чико
На баща ми
Sof Shavua B’Tel Aviv
Weekend in Tel Aviv (for My Father)
Израел-Германия , 2008, 98 мин, цветен
Награди:  Москва 2008 - "Наградата на публиката"

Терористичната група „Танзим” изпраща младия арабин Тарек от Тулкарем в Тел Авив да извърши самоубийствен атентат. На пазара „Кармел” той се смесва с купувачите, но бомбата, която носи, не избухва. Тарек е принуден да прекара уикенда с хората, които живеят на пазара. Семейство Кац – възрастен електротехник и жена му, загубили своя син войник, го приемат в дома си. На отсрещната страна на улицата той се запознава с Карен – млада жена, напуснала крайно ортодоксалния свят на семейството си. Двамата намират утеха в породилата се между тях близост и споделят историите на своя труден живот. Постепенно изплуват и причините, довели талантливия, вече почти професионален футболист Тарек до това да стане камикадзе. Карен му разказва за обстоятелствата, които са я докарали до живот в самота, далеч от дома, където е отраснала. Тарек става част от живота на Карен и на семейство Кац. Чрез тях той се докосва до страна на израелското общество, която досега му е била непозната, докосва се до радостите и мъките, до красотата и насилието. През цялото това време взривното устройство остава омотано около тялото му, свързано с мобилен телефон, чрез който онези, които са го изпратили, могат да го взривят всеки момент. Тарек знае, че когато уикендът свърши, той ще трябва да вземе решението на живота си.

Дрор Захави
Dror Zahavi
Дрор Захави е роден в Израел. Следва режисура в Академията за кино и телевизия „Конрад Волф” в Потсдам, Германия, и завършва през 1988 г. с филма Alexander Penn – Ich Will Sein in Allem, който същата година е номиниран за студентския „Оскар”.
1992  Посетителят
2008  На баща ми
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by