English | Български | Пишете ни 
14.03. - 16:00,
Дом на киното

16.03. - 19:00,
Euro Cinema

Режисьор:  Арнон Цадок
Оператор:  Офер Инов
Продуценти:  Дорон Еран, Йорам Глобус и Менахем Голан
Сценарий:  Аси Даян
В ролите:  Лиор Ашкенази , Айелет Цурер , Алон Абутбул
Продукция:  Pennylane Production
Световен разпространител:  New Israeli Foundation for Cinema and Television
СПЕЦИАЛНИ ПРОЖЕКЦИИ
Братята Витман
В Брюж
Господар и командир: далечният край на света
Делта
Диви кучета
Орисия
Партитурите на Бетовен
Полети насън и наяве
Райски птици
Диви кучета
Rak klavim ratzim hofshi
Wild Dogs
Израел , 2007, 97 мин, цветен

През 2006 г. в Израел младият адвокат Ури се изправя пред морален избор, когато от него се иска да излъже в полза на свой приятел, обвинен в убийството на арабско момче по време на военна операция. Докато планира да каже ужасяващата истина, Ури става свидетел на бруталната смърт на жена си – социален работник, която опитва да спаси бедните от кошмарното им съществуване. След тази трагедия единственото, което му остава, е да търси възмездие и той се отправя на свой собствен кръстоносен поход.
Диви кучета е социална драма за вътрешната борба на човек, разкъсван между лоялността, която изпитва към страна, семейство и приятели, и собствената му почтеност. В тази измислена история Израел от 2006 г. е представен в неговото най-жалко и критично състояние, при което всеки опит да се опази нечия гордост и почтеност разкрива лишено от нормалност съществуване.

Арнон Цадок
Израелски актьор, продуцент, режисьор и писател, роден през 1949 г. в Рамат Ган. Започва актьорската си кариера през 1981 г. През 1996 г. дебютира като режисьор с пълнометражната драма Бяла нощ, която му носи Младежката награда от фестивала в Кан. През 2001 г. третият му игрален филм Ingil е номиниран за Наградата на Израелската филмова академия. Диви кучета е шестият му игрален филм.
1996  Бяла нощ
1998  Първично правосъдие
2001  Ингил
2003  Да бъдеш звезда
2005  Помощ, трансплантация
2008  Диви кучета
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by