English | Български | Пишете ни 
08.03. - 20:30,
Френски културен институт

16.03. - 20:30,
Люмиер

20.03. - 20:30,
Дом на киното

Режисьор:  Ерик Зонка
Оператор:  Йорик льо Сокс
Сценарист:  Ерик Зонка , Од Пи
Музика:  Поийар Берие и Дариус Кеелер
Продуценти:  Франсоа Маркиз и Бертран Февр
В ролите:  Тилда Суинтън , Ейдън Гулд , Сол Рубинек
Продукция:  Bagheera/The Bureau
Световен разпространител:  Студио Канал
ЕВРОПЕЙСКИ ЕКРАН
Джулия
Драскотина
Дъщерята
Карамазови
Кинунен
Музика
О'Хортен
Облак 9
Приспивни песни
Сватба в провинцията
Толкова отдавна те обичам
Тримата мъдреци
Ужасно щастлив
Целувки
Джулия
Julia
Julia
Франция , 2008, 138 мин, цветен
Награди:  Берлин 2008 - "Конкурсна програма"

Джулия е на 40 години и е алкохоличка. Тя е манипулативна, непостоянна и ужасна лъжкиня – но въпреки всичко все още изглежда впечатляващо. Жена, за която най-подходящата кола е добре запазен крайслер, модел "Ню Йоркър" от 1979 г. Между неизброимите водки и редките връзки за една нощ Джулия някак успява да се издържа с различни видове нископлатена работа. Но животът й е все по-самотен. Единственият, който все още е привързан към нея и иска да й помогне, е бившият й приятел Мич. Но Джулия отхвърля помощта му. Ежедневната доза алкохол само засилва убедеността й, че е неудачник и че не е отговорна за хаоса, в който е превърнала живота си.
Но изведнъж, в един от редките моменти, когато е трезва, тя осъзнава колко тъмен и хлъзгав е пътят пред нея. Паниката, отчаянието и финансовата безизходица я карат да избере престъпленията в опит да промени живота си. Но нещата не тръгват по план и Джулия е принудена да бяга.
Вдъхновен от филма на Джон Касаветис Глория, Ерик Зонка пресъздава историята на тази не по-малко интригуваща престъпничка в роуд муви, който отвежда Джулия и малкия Том чак в Мексико.

Ерик Зонка
Френски режисьор, роден през 1956 г. в Орлеан. На 20 години заминава за Ню Йорк, за да стане актьор, но по-късно се връща във Франция, за да прави филми. Работи като асистент в телевизията, преди да направи първия си късометражен филм през 1992 г. Елоди Буше и Наташа Рение – актрисите в пълнометражния му дебют Мечтаният живот на ангелите, получават награда за най-добри актриси в Кан през 1998 г., а по-късно творбата печели и „Сезар” за най-добър филм. Джулия е първият му филм на английски език.
1998  Мечтаният живот на ангелите
1999  Малкият крадец
2008  Джулия
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by