English | Български | Пишете ни 
14.03. - 21:00,
Люмиер

15.03. - 17:00,
Euro Cinema

Режисьор:  Валдис Оскарсдотир
Оператор:  Антъни Дод Мантъл
Монтаж:  Валдис Оскарсдотир
Продуценти:  Давид Оскар Олафсон, Гудрун Еда Торханесдотир, Арни Филипусон и Хрейн Бек
Сценарий:  Валдис Оскарсдотир и актьорите
Ко-продуцент:  Джим Старк
В ролите:  Агуста Ева Ерлендсдотир , Арни Петур Гудьонсон , Бьорн Хлинир Харалдсон
Продукция:  Mystery Island/Duo Productions/Ave Productions
Световен разпространител:  Fortissimo Films
ЕВРОПЕЙСКИ ЕКРАН
Джулия
Драскотина
Дъщерята
Карамазови
Кинунен
Музика
О'Хортен
Облак 9
Приспивни песни
Сватба в провинцията
Толкова отдавна те обичам
Тримата мъдреци
Ужасно щастлив
Целувки
Сватба в провинцията
Sveitabrudkaup
Country Wedding
Исландия , 2008, 99 мин, цветен

Традиционно се приема, че сватбите са повод за празнуване, опитът ни обаче показва, че не е точно така. Много често бракосъчетанията представляват плодотворна почва за демонстрации на недоволство и за споделяне на тайни, които е
по-добре да останат скрити. Големият ден неизбежно се превръща в истинско бедствие и в този смисъл Сватба в провинцията на Валдис Оскарсдотир е реалистично представяне на типичната сватба, защото разказва за една катастрофа. И, разбира се, е комедия.
Още от сутринта денят не вещае нищо добро. Майката на булката Ингибьорг не спира да й натяква, че закъснява. Самата майка не изгаря от желание да се види с бившия си съпруг, а настоящият й приятел – доста по-млад от нея – е зает с мисли за бизнес сделка, която е на път да се провали. Младоженецът Барди отчаяно се опитва да качи всички гости на наетите автобуси (сватбата ще се състои в отдалечена провинциална църква) и да открие странно необщителния си кум. Следват неочакваните гости. Най-добрата приятелка на Ингибьорг – Лара, не си е направила труда да съобщи на булката, че ще доведе гаджето си и неадекватната си баба. Честно казано, Лара с право е разсеяна, защото крие няколко големи тайни. Прекалено общителният братовчед Бринхилдур се появява с любовника си и веднага започва да разказва измислици. Гневният свещеник се интересува повече от това да гледа мача и да се напие, отколкото от предстоящата церемония. Компанията е взривоопасна и докато се движат към мястото (никой не знае къде е то, но никой не иска да си признае и да попита), става ясно, че ще има поне една сериозна експлозия.

Валдис Оскарсдотир
Исландска монтажистка и режисьорка, родена през 1950 г. в Акурейри. Работила е с големи режисьори като Томас Винтерберг, Хармъни Корайн, Сьорен Краг-Якобсен, Мишел Гондри, Гюс ван Сант, Терънс Малик и Ларс фон Триер. Носителка на БАФТА за монтаж на Блясъкът на чистия ум. Сватба в провинцията е режисьорският й дебют.
2008  Сватба в провинцията
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by