English | Български | Пишете ни 
12.03. - 19:00,
Euro Cinema

18.03. - 16:30,
Одеон

19.03. - 17:00,
Люмиер

Режисьор:  Андреас Щрук
Оператор:  Андреас Доуб
Продуцент:  Петра Хенге, Александър Рис, Йорг Роте
Музика:  Нилс Петер Молваер
Сценарий:  Дагмар Габлер
В ролите:  Щефан Рудол , Чулпан Хаматова , Трауте Хьос , Паула Каленберг , Барнаби Мечурат , Волфганг Пакхойзер
Продукция:  Neue Mediopolis
Световен разпространител:  Arri Media Worldsales
ЕВРОПЕЙСКИ ЕКРАН
Джулия
Драскотина
Дъщерята
Карамазови
Кинунен
Музика
О'Хортен
Облак 9
Приспивни песни
Сватба в провинцията
Толкова отдавна те обичам
Тримата мъдреци
Ужасно щастлив
Целувки
Приспивни песни
Schlaft ein Lied in allen Dingen
Sleeping Songs
Германия , 2009, 86 мин, цветен

Мартин е джаз тромпетист със свой собствен стил. Страстен човек на крайностите, той се бори срещу всякакви условности и посредственост. Отказва да прави компромиси – както в музиката, така и в любовта. Той е дълбоко наранен, когато започва да подозира, че точно Кристина, любовта на живота му, може би го обожава единствено заради музикалния му талант. Той е твърдо решен да бъде обичан заради себе си, а не защото е изключителен музикант. Разочарован, Мартин решава да напусне Кристина и сегашния си живот и просто да се махне. Някъде из периферията на обществото той се запознава с Хана, старица, която му оставя желанията си във формата на поредица стихотворения. Мартин е омагьосан моментално. Дали поезията ще му помогне отново да намери себе си? Или Кристина? Или музиката си?

“Дълбоко във всяко нещо се таи музика” – това е основната мисъл на филма, представящ музиката на норвежкия тромпетист Нилс Петер Молваер. Режисьорът Андреас Щрук: „Когато Мартин захвърля тромпета си в реката, той се изтръгва от нещо, което е много значимо за него. На пръв поглед жестът му е разрушителен. Но не е така. Преувеличен е, рискован е и взривява всичко познато, но е изпълнен със страст, любопитство и безусловно желание за живот. Музиката на Нилс Петер Молваер веднага ме омагьоса, защото тя не знае нищо. По-скоро, подобно на Мартин, тази музика изследва и проучва с голяма интензивност, водена от необходимостта да узнае повече.”

Андреас Щрук

Андреас Щрук
Роден в Кьолн през 1965 г., той следва сравнително литературознание, завършва курсове в актьорско майсторство и режисира първата си театрална постановка през 1987 г. Работи като асистент-режисьор с Ханс Нойенфелс в „Шаусшпил хаус” в Хамбург и в Бургтеатер във Виена, работи и с Дерек Джарман във филмите Едуард ІІ и Витгенщайн. Скриптер и асистент-режисьор в многобройни немски телевизионни и игрални филми, той работи и за програмата „Панорама” на Международния кино фестивал в Берлин. Спящи песни е третият му игрален филм.
1993  Нощ, миличка - късом.
1994  Произволен достъп - късом.
1999  Отпусни
2004  Захарен портокал
2009  Спящи песни
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by