English | Български | Пишете ни 
11.03. - 19:00,
Euro Cinema

12.03. - 14:45,
Люмиер

Режисьор:  Андри Лууп
Оператор:  Меелис Веереметс
Сценарист:  Андри Лууп
Продуцент:  Артур Талвик
Музика:  Тонис Лееметс
В ролите:  Сеса Лето , Мария Петерсон
Продукция:  Eetriuksus/Ruut Pictures
Световен разпространител:  Ruut Pictures
ЕВРОПЕЙСКИ ЕКРАН
Джулия
Драскотина
Дъщерята
Карамазови
Кинунен
Музика
О'Хортен
Облак 9
Приспивни песни
Сватба в провинцията
Толкова отдавна те обичам
Тримата мъдреци
Ужасно щастлив
Целувки
Кинунен
Kinnunen
Kinnunen
Естония , 2008, 85 мин, цветен

В пристанището на Талин пристига поредният финландец. Той е дошъл в Естония, за да си намери подходяща съпруга. Кинунен е комедия за Юха Кинунен и учителката Ойе Канике, които – случайно или по съдбовно предопределение – започват да се учат един друг. Кинунен не е обикновен мъж. Той е финландец. Ойе не е обикновена жена. Тя е естонка. Трудно им е да намерят общ език. Защото тя е жена, а той – мъж.
„Може би всеки мъж донякъде е финландец и всяка жена донякъде е естонка. Мъжете не говорят женския език. Когато той говори фински, а тя – естонски, думите си приличат, езикът си прилича, но смисълът е различен. Хората не могат да изразят чувствата си. Затова младите използват алкохола, за да се сближат, особено в северните страни. Използвах типична ситуация – финландците често идват да си търсят жена в Естония, защото финландките им се струват по-мъжествени, а някои финландци търсят по-женствено излъчване. И така, имаме мъж на чужда територия. В чужда страна. Със странни правила. Кинунен е типична финландска фамилия. Но на естонски тя може да означава човек, затворен в черупката си.”

Андри Лууп

Андри Лууп
Естонски режисьор, роден през 1972 г. в Талин. Актьор по образование, той е работил в радиото и телевизията. Пише сценарии и играе в постановки на театралното студио „Theatrum”. Режисьор на телевизионни реклами, късометражни и пълнометражни филми.
2002  Фердинанд - док.
2008  Кинунен
© 2001 - 2009 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by